Terug

Samen gaan we de strijd aan voor kinderen zoals Rens!

Sponsor-Concert voor Energiestofwisselingsziekten

15.12.18

15:00

0,00

Op zondag 16 december 2018, 15.00 uur, geven het trio Marak en gelegenheidstrio Music4Energy een sponsor-concert in de Dorpskerk in Wilp.
Door middel van dit concert hopen we geld op te halen voor de ontwikkeling van medicijnen voor deze vreselijke ziekten. Slachtoffers die aan deze ziekten lijden, zijn voornamelijk kinderen, waarbij 70 % hun 18e verjaardag niet haalt.

De inspiratie voor ons concert
Rens Heijenk is één van de kinderen die leeft met Energiestofwisselingsziekte. Rens is 12 en meervoudig gehandicapt, maar hij is ondanks zijn beperkingen een enthousiaste en leergierige jongen. Hij heeft leren communiceren middels een spraakcomputer en kan zichzelf verplaatsen in zijn rolstoel, maar hij heeft voor alledaagse, voor de meeste van ons zo vanzelfsprekende bezigheden, zoveel hulp nodig dat zijn ouders met pijn in hun hart hebben moeten besluiten dat hij niet meer thuis kan wonen. Sinds kort woont hij in een woongroep bij Zozijn in Wilp.
Omdat meer mensen vinden dat het medicijn er moet komen, wordt er voor de 10de keer een Mont Ventoux Challenge georganiseerd. Hier doen Rens’ vader, moeder en broertje aan mee én Ron de Croon, vriend van de familie, samen Fietsen voor Rens. En om sponsorgeld bij elkaar te krijgen, wordt dit concert georganiseerd.

Trio Marak en Trio Music4Energy
Het trio Marak bestaat uit Robert Kools, op klarinet; Marga Menninga, op accordeon; Peter Mulock Houwer, op contrabas. Zij spelen wereldmuziek met en improvisatiesausje. Het repertoire varieert van melancholische zigeunermuziek, tot een Turkse tango. Muziek waar je stil van wordt, maar ook opzwepende ritmes die menig voetje van de vloer brengt.
Het trio Music4Energy bestaat uit de accordeonisten Tim Kools, Nander Speerstra en Marga Menninga. Er komen een aantal tango’s van Astor Piazzolla voorbij, maar ook een Preludio, die prachtig zal klinken in de akoestiek van de Dorpskerk.

Al met al een zeer gevarieerd programma, waarbij er voor ieder wat wils is.
Entree is gratis, we hopen op een mooie vrije giften na afloop van het concert.
Komt allen en neem vrienden en familie gezellig mee!
Samen gaan we de strijd aan voor kinderen zoals Rens!