Terug

Luna Kamerkoor olv Wolfgang Lange presenteert

Rachmaninov VESPERS

19.09.19

20:15

15,00

Luna Kamerkoor zingt All-night vigil (Vespers) van Rachmaninov. Muziek van alle tijden.

Op vrijdag 20 september zal Luna Kamerkoor onder leiding van Wolfgang Lange de beroemde Vespers van Rachmaninov uitvoeren in Wilp. Rachmaninov is vooral bekend door zijn pianoconcerten, maar was ook een meester in het schrijven van koormuziek. De Vespers worden door velen beschouwd als een hoogtepunt in de Russische geestelijke muziek. In 1915 werd het voor het eerst uitgevoerd en publiek en critici sloten de Vespers meteen in het hart. Nog steeds vormen de Vespers een belangrijk onderdeel van de Russisch-orthodoxe kerkmuziek.

De diepe basstemmen vormen het fundament van dit a-capella werk. De hoge melodielijnen van de sopranen zorgen voor een prachtig contrast.
De Vespers (of avondgebeden) van Rachmaninov: 1. Komt, laten wij aanbidden 2. Loof de Heer, mijn ziel 3. Beatus Vir 4. O stil licht 5. Nunc dimitti. 6. Ave Maria 7. Gloria 8. Laudate nomen Domini 9. Laudate Dominum 10. De opstanding van Christus hebben wij gezien 11. Magnificat 12. Grote Doxologie 13. Dag van verlossing 14. Opgestaan uit het graf 15. Strijdbare aanvoerster

De zangers van Luna Kamerkoor waren al eerder bij ons op 15 februari en hebben een zeer indrukwekkende weergave gegeven van Path of Miracles van Joby Talbot.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten:  www.lunakamerkoor.nl
Entree €15     Voorverkoop €12,50      kinderen tot 12 jaar gratis