Terug

Wilpse Lezingen

Prof. dr. René ten Bos

12.11.18

20:00

7,50

Het antropoceen is het tijdperk waarin de mensheid als nooit tevoren zijn invloed op de aarde laat gelden. Die invloed heeft catastrofale gevolgen: het stijgen van de zeespiegel, klimaatopwarming en het uitsterven van soorten zijn slechts enkele voorbeelden. René ten Bos constateert in het antropoceen een fundamentele desoriëntatie: we dwalen door dit tijdperk zonder te weten waarheen  we moeten gaan en wat we met de aarde aan het doen zijn.

René ten Bos (1959) is hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Denker des Vaderlands. Van zijn hand verschenen bij Boom onder meer Dwalen in het antropoceen (2017, genomineerd voor de Socratesbeker 2018),  Water (2014, genomineerd voor de ECI-prijs) en Bureaucratie is een inktvis (2015) Met dat laatste boek won Ten Bos de Socratesbeker 2016.

© Eric de Mildt

Aanmelding
Kaarten á 7,50 zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Oonk te Twello en op de avond zelf in de kerk.
Reserveren kunt u tot 10 november a.s. via wilpselezingen@gmail.com
Uw reservering blijft geldig tot vijftien minuten voor aanvang.
De kerk is open vanaf 19.15 u. Er is een boekentafel.

Onder de noemer Wilpse Lezingen biedt de Stichting Behoud Dorpskerk Wilp geïnteresseerden in de Stedendriehoek, Apeldoorn-Deventer-Zutphen een podium voor gesprek en discussie over actuele thema`s op het snijvlak van maatschappij, ethiek en geloof. De discussies zijn open, maar niet waardevrij.