Terug

Extra concert

Jonge Meesters Wilp : Norea, Joshua en Jorrick

12.06.22

15:00 uur

17,50

Dankzij de extra sponsoring door het Janice Walker Fonds kan Jonge Meesters Wilp een extra concert organiseren op zondag 12 juni.

Norea Quirijnen (2004, Warnsveld) heeft een pianist als broer en een altvioliste als zus, dus er was altijd muziek in én buitenshuis. Toen Norea zeven jaar was, kwam het Taurida Orkest uit St. Petersburg op bezoek in Deventer voor een educatief project. Daar kreeg ze van een van hun violistes haar allereerste vioolles. In groep vijf ging ze echt op vioolles en vanaf 2014 kreeg ze privéles bij (alt)viool docente Julia Dinerstein. Norea ontwikkelde zich verder onder haar vleugels, gecombineerd met de mogelijkheden van Het Britten Jeugdstrijkorkest en later het Artez Conservatorium.
De diepe warme klank van de altviool bleef echter trekken, waardoor ze in 2018 overstapte op de altviool. Inmiddels heeft zij les van Leonid Kerbel aan Musica Mundi, een middelbare kostschool waar volop ruimte is voor haar ontwikkeling.
In 2021 won Norea de publieksprijs op het Prinses Christina Concours.

Joshua Galasse (2003, Brussel) begon op zesjarige leeftijd met vioollessen bij Johan Lommelen. Hij leerde snel en raakte zo gepassioneerd dat hij professioneel musicus wilde worden. In 2010 ontmoette hij Igor Tkatchouk en ontwikkelde hij zich in rap tempo verder. Drie jaar later stapte hij over naar Erik Sluys. Deze gaf hem de kans om talloze (solo)concerten te geven, waardoor zijn podiumervaring een grote vlucht nam. Van 2018 tot 2021 heeft hij, net als Norea, op de Musica Mundi School gezeten.
Naast verschillende andere prijzen heeft Joshua dit jaar de derde prijs op het Prinses Christina Concours gewonnen. En april trad hij op bij Podium Witteman als ‘Paul’s jonge held’.

Jorrick Simmis (1996) begon met viool spelen op zijn vijfde. Hij werd in 2005 toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2014 koos hij voor piano als hoofdvak en in 2019 rondde hij zijn studie klassiek piano af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
Jorrick heeft prijzen gewonnen bij verschillende edities van het Inter Provinciaal Muziek Concours en het Prinses Christina Concours. Hij treedt regelmatig op met koren, vocalisten en instrumentalisten.

 

Het programma
Suite nr. 1 in G, BWV 1007 (J.S. Bach) Norea
Prelude
Allemande

Sonate voor viool en piano in F opus 24 ‘Frühlingssonate’ (L. van Beethoven) Joshua & Jorrick
Allegro
Adagio molto espressivo
Scherzo: allegro molto
Rondo: Allegro ma non troppo

Passacaglia in G (G.F. Händel/arr. J. Halvorsen) Joshua & Norea

Trauermusik (P. Hindemith) Norea & Jorrick

Kol Nidrei (M. Brucht) Norea & Jorrick

Drie Russische liederen (M. Glinka) Joshua, Norea & Jorrick

Toegang: €17,50 (incl. consumptie), t/m 18 jaar gratis. Kaarten aan de kassa en te reserveren via: info@jongemeesterswilp.nl.