Terug

VOLVER - koor voor Latijns-Amerikaanse muziek

Navidadau: Kerst in Zuid-Amerika

15.12.19

15:00

12,00

Het koor VOLVER, o.l.v. Gerard Schoren, bezingt vol warmte, vaak vuur, maar ook sereen, een Latijns-Amerikaanse kerst met voornamelijk Spaanstalige liederen uit alle hoeken van het ‘Latino-continent’. De bezongen boodschap is in dat werelddeel dezelfde als hier, maar hoe anders is de sfeer. Geen koude witte winternacht in een besneeuwd landschap, maar de klankkleur en sfeer van een ander klimaat en uitbundige volkeren.
Naast een keur van vaak eeuwenoude liederen die zijn geworteld in de culturen van de Zuid-Amerikaanse volkeren, zingt VOLVER nu voor het eerst ook de parelen van de Argentijnse Navidad Nuestra, de kerstcyclus van componist Ariel Ramirez en tekstdichter Félix Luna, bekend van vertolkingen door Mercedes Sosa en José Carreras, en eveneens geliefd koorrepertoire.

VOLVER is een gemengd koor dat inmiddels al acht jaar optreedt op uiteenlopende podia in Arnhem en de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Muzikaal leider Gerard Schoren maakt het merendeel van de arrangementen. Naast Volver dirigeert Gerard ook het koor Hatikwa uit Nijmegen en het Wagenings Volkooren. Verder is hij contrabassist en zanger van het Charivari trio en maakt hij deel uit van het Nederlands Begeleidingsorkest.

Toegangsbewijzen in voorverkoop € 12,- / CJP € 8,-. Aan de kassa € 15,00/ CJP 10,- (inlc. drankje in de pauze). Kinderen tot 12 jaar gratis.
Reserveren vanaf 15 november via www.volverkoor.nl