Terug

Koenraad Spijker op piano

Alexander Skrjabin

24.11.18

15:00

21,50

De jonge pianist Koenraad Spijker studeerde in 2017 cum laude af voor zijn master, bij de Hongaarse pianiste Klára Würtz, aan het conservatorium van Utrecht. Hij wijdde zijn masters geheel aan de Russische componist Alexander Skrjabin en na een fantastisch eindrecital gegeven te hebben dat geheel in het teken stond van de Russische grootmeester verdedigde hij in zijn these een formule voor het tot stand komen van het harmonisch systeem in de latere werken.

Eerder dit jaar, in maart, gaf hij met toptalenten Emma Roijackers en Anna Trombetta een meer dan uitverkocht concert in de Amstelkerk, volledig gewijd aan de Franse meester Claude Debussy. In maart brak Koenraad zijn hand, en na een zware periode van herstel keert hij terug bij zijn oude liefde, de diep religieuze en spirituele Alexander Skrjabin, en wijdt hij een compleet recital aan de Rus; het complete spectrum van zijn muziek zal ten gehore worden gebracht, van zijn vroegste, heerlijk romantische preludes geïnspireerd op de pianomuziek van Chopin, tot de mysterieuze catharsis van de tiende sonate en het Godsvruchtige ‘Vers-la-Flamme’, op. 72.

Het concert is tevens een benefietconcert om zijn reis naar Bulgarije te kunnen bekostigen; Koenraad gaat een halfjaar in Sofia studeren bij Skrjabin-meester Atanas Kurtev.

Tickets:  u kunt reserveren via  info@koenraadspijker.nl of entree betalen bij de ingang.