Terug

Geannuleerd : Florianne Remme, cello & Jorian van Nee, piano

17.01.21

14:00

17,50

Florianne Remme studeert cello in Brussel aan het Koninklijk Conservatorium. Jorian van Nee studeert piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

Florianne Remme (2000) begon op achtjarige leeftijd met cellospelen. Vanaf haar elfde volgde zij lessen bij Jiri Prchal in Leeuwarden. Op haar veertiende werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en volgde daar lessen bij Corine ’t Hoen. Vanaf haar vijftiende studeerde zij verder bij Lucia Swarts aan de School voor Jong Talent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf september 2018 studeert zij bij Jeroen Reuling aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.
Florianne is prijswinnaar van verschillende concoursen en nam deel aan meerdere festivals en zomercursussen. Zo was zij in 2016 finaliste van het Prinses Christina Concours. Zij kreeg lessen van onder andere Dmitri Ferschtman, Michel Strauss, Harro Ruijsenaars, David Cohen en Raphaël Pidoux. Zij speelde solo met verschillende jeugdorkesten, zoals het Jeugd Orkest Nederland, het Haydn Jeugd Strijkorkest en het Atheneum Kamerorkest. In september 2017 speelde zij samen met drie andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours solo met het Residentie Orkest. Samen met violiste Pieternel Tils en pianist Jorian van Nee vormt Florianne het Audax Pianotrio. De cello en strijkstok waar Florianne op speelt, zijn haar in bruikleen gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Jorian van Nee is geboren op 13 december 1999. Hij studeert piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Zijn vorige docenten waren David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam en Henk Ekkel bij de Academie Muzikaal Talent. Hij volgde masterclasses van onder andere Igor Roma, Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths. Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Hij speelde ook enkele keren met orkesten zoals het Residentie Orkest in Den Haag en Sinfonia Rotterdam. Hij is meerdere keren te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op TV bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op radio 4. In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours terwijl hij tevens een eerste prijs kreeg bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleiding bij het Prinses Christina Concours. Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote festival en het Young Pianist Foundation concours. Samen met Pieternel Tils en Florianne Remme speelt hij in het Audax trio. Jorian heeft een Bechstein vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Komt u luisteren?
In verband met de corona-maatregelen geven we twee concerten van 45 minuten in plaats van één concert van een uur, zodat we alle liefhebbers gelegenheid kunnen bieden te komen luisteren. De concerten beginnen om 14.00 uur en om 15.30 uur. De Dorpskerk is geopend vanaf 13.45 uur en voor het tweede concert vanaf 15.15 uur.

Toegang: € 17,50 per persoon (incl. consumptie). Een abonnement voor vier concerten kost € 60,- (incl. vier consumpties). Meer info en reserveren van kaarten en/of abonnement, stuur een mail naar: info@jongemeesterswilp.nl
Aan de kassa betalen is ook mogelijk, maar i.v.m. corona alleen met pin.