Terug

Feestelijke Opening Lebuïnuspad

16.06.18

10:00 - 16:00

€0,-

Zondag 17 juni kunnen wandelaars genieten van de opening van het Lebuïnuspad – een wandelroute van 15 km van Twello, via Wilp naar Deventer.

In 2015 is het 1250 jaar geleden dat Lebuïnus via de Veluwe naar Wilp kwam. De komst van deze monnik was de aanloop naar de stichting van Deventer. De stad viert dit heugelijke feit het hele jaar 2018. Halverwege dit feestjaar, op zondag 17 juni, wordt het Lebuïnuspad geopend, een wandelroute van 15 km van NS station Twello, via Wilp naar het IJsselhotel bij het pontje van Deventer. Tussen 10 uur en 16 uur zijn er diverse activiteiten langs de route.

Zo ook bij de dorpskerk van Wilp. Daar is Lebuïnus in 765 na Christus zijn missie begonnen; bij een waterbron, die door veel mensen uit de streek werd bezocht voor verheerlijking van bronheiligen.  De naam Wilp is dan ook afkomstig van het Keltische woord voor waterbron: Huilpa. In de 11e eeuw is hier een dijkkerkje gebouwd dat naar Lebuïnus is  vernoemd. Het is heel bijzonder dat het oorspronkelijke romaanse bouwdeel  al die eeuwen zo mooi bewaard bleef. Op 17 juni staat de kerk in Wilp open voor de wandelaar en is er een gevarieerd programma.

We hebben een terras ingericht waar u even kunt uitrusten en kunt genieten van koffie, thee en versnaperingen. Bij dit rustpunt verteld onze wichelroedeloper u graag waar de waterbron zich bevindt. U kunt de kerk bezichtigen en een film bekijken met de geschiedenis van onze kerk.

U kunt bij ons niet pinnen. Alleen contante betaling is mogelijk.