Terug

Eline Hensels

25.01.20

15:00

15,00

Eline Hensels is winnaar van het Nationaal Cello Concours 2018, “Je bent present, je zorgt voor de muzikale ruimte die je nodig hebt en bent energiek aan het werk,” aldus de jury. Eline won tevens de publieksprijs.

Eline begon op haar 4e met pianolessen bij haar moeder en 2 jaar later kreeg ze haar eerste cello-lessen aan de muziekschool Kumulus te Maastricht. Eline volgde o.a. lessen bij Monique Bartels (Amsterdam), Felix Schmidt (Royal Academy of Music, Londen) en Alexander Petrasch en Gustav Rivinius. Zowel in 2012 als in 2014 heeft Eline bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours de 1e prijs en de Laureatenprijs behaald (resp. categorie 1 en 2), tevens ontving zij van de vakjury de ‘Prijs van het Limburgs Symfonie Orkest’. In 2015 won zij bij het Britten Celloconcours de ‘Staalbankiersprijs-Masterclass’ en een solooptreden met het Britten Jeugd Orkest.

Eline heeft inmiddels met meerdere orkesten solistisch opgetreden zoals het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Rudolf Werthen, het Tegels Symfonie Orkest, het Akens Universiteitsorkest en het Maastricht Universiteitskoor, Arka Symfonie Orkest alsmede diverse solo optredens/recitals o.a. Kunstdagen Wittem en During Tefaf, Henri Hermansfestival, Parkstad Theater Heerlen en werd in 2014 door de Provincie Limburg uitgenodigd om tijdens het Prinsjesbal in Den Haag te spelen. In 2013 werkte ze mee aan opnames voor het televisieprogramma “De Zandtovenaar” van de KRO. In februari 2016 was zij een van de de jonge musici die deelnam aan de concert reis naar Leipzig en concerten gaf in het Schumann,Mendelssohn en Bach huis. In september 2016 werkte zij mee aan het radio 4 programma ‘Spiegelzaal’ samen met ‘koor van het jaar 2016 Quint’.

Eline heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Gustav Rivinius, Marcio Carneiro, Ivan Monighetti, Charles Watt en gewerkt met Istvan Vardai ,Stephan Forck. In 2017 zal zij deelnemen aan de academie van het Pablo Casals Festival. Voor haar studie in Londen ontving Eline een “Entrance scholarship” van de Royal Academy of Music, Van Den Ende Foundation en Fundatie Vrouwe Van Renswoude

Meer informatie over alle concerten van Jonge Meesters Wilp: www.jongemeesterswilp.nl