Terug

Colori Ensemble

02.11.19

15:00

15,00

Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo) en Arjan Jongsma (marimba) studeerden aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Groningen. Ze wonnen individueel prestigieuze prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours, het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Schubert Concours.

Het ensemble ontleent haar naam aan de compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Het betekende het eerste werk voor deze unieke instrumentencombinatie. Met deze compositie was het ensemble in 2013 te zien en te horen in Vrije Geluiden van de VPRO. Vanaf die tijd hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen, waaronder Peter Visser, Sipke Hoekstra en Dirk Dekker. Naast het hedendaagse repertoire speelt het ensemble arrangementen van klassieke meesterwerken van componisten als Grieg, Rachmaninov en Ravel. De leden van het ensemble treden ook in kleinere samenstelling of solistisch voor het voetlicht waardoor concerten van het Colori Ensemble zeer afwisselend zijn.

Op zondag 27 oktober 2019 vond de cd-release plaats van de tweede cd die het ensemble maakte voor het label Aliud Records. Net als de in 2015 uitgebrachte cd “Colori miti”, komt deze cd tot stand i.s.m. het Frysk Muzyk Argyf. Een eerdere cd werd in eigen beheer geproduceerd i.s.m. Studio Soundfarm en bevat klassiek solo, duo en trio-repertoire. Het Colori Ensemble was meerdere keren te beluisteren op Radio 4 in programma’s als Spiegelzaal, Muziekwijzer en Opium op 4. Het ensemble verzorgde o.a. concerten in de Nieuwe Kerk Den Haag, Kleine Zaal Concertgebouw, Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden en Schouwburg De Lawei Drachten. En op 3 november zijn ze te bewonderen in onze Dorpskerk Wilp.

Concerten van het Colori Ensemble worden gekenmerkt door een grote afwisseling in zowel het repertoire als het gebruik van de instrumenten. Als “niet-regulier” heterogeen ensemble is zij aangewezen op het maken van arrangementen of verstrekken van compositieopdrachten. Afgezien van het opereren in kwartet- of trioverband komen de musici ook solistisch voor het voetlicht. Doel van het ensemble is om voortdurend de oren van de luisteraar te resetten zodat elk onderdeel fris kan worden beluisterd. Samenhang en opbouw in het programma is evenzogoed de uitdaging en het uitgangspunt. Het repertoire voor 2019-2020 bevat gearrangeerde werken uit de Barok, Romantiek en Impressionisme, naast originele werken van hedendaagse componisten.

Programma
C. Franck Prélude, Fugue et Variation op. 18
J.S. Bach vier delen uit Goldbergvariaties BWV 988
S. Hoekstra twee delen uit Sonatina for flute, oboe & marimba

P. Visser Fantasia
J. Ibert Deux Interludes

A. Piazzolla Verano Porteño for solo marimba
P. Ben-Haim twee delen uit Three Songs without Words
B. Bartók Romanian Folk Dances

Wilt u dit niet missen? Koop dan voor € 50,- een abonnement voor de serie van vier concerten en maak gebruik van de voorverkoopkorting.
Stuur een mail naar info@jongemeesterswilp.nl met uw reservering en u ontvangt een bevestiging en instructies voor de betaling.
Meer informatie over alle concerten van Jonge Meesters Wilp: www.jongemeesterswilp.nl