Terug

Charlotte Spruit, viool & Daniël Kramer, piano

28.03.21

14:00 uur

17,50

Charlotte Spruit studeert op dit moment aan de Royal Academy of Music in Londen en won de tweede prijs van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back 2020. Ze werd geboren in 2000 en begon op vierjarige leeftijd viool te studeren bij professor Coosje Wijzenbeek. Een jaar later werd ze toegelaten tot het strijkersensemble “Fancy Fiddlers” van professor Coosje Wijzenbeek, waarmee ze een drukke concertcarrière genoot. In 2008 begon ze te studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, in de muziekopleiding voor buitengewoon begaafde jonge musici. Sinds september 2017 studeert ze bij David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.
Ze krijgt ook een beurs van de International Academy of Music in Liechtenstein en neemt daar regelmatig deel aan de intensieve muziekweken. In 2013 en 2017 ontving ze ook een speciale beurs van de stichting “Musik & Jugend” in Liechtenstein. Ze volgde ook de zomercursussen van professor Coosje Wijzenbeek in Zwitserland en masterclasses bij Andreas Janke en Ulf Wallin.
In 2012 en 2014 was Charlotte Spruit prijswinnaar bij de nationale wedstrijd “Iordens Viooldagen”, waar ze ook bij beide gelegenheden een prijs ontving voor de beste vertolking van een decorstuk. In 2013 won ze de 5e prijs en een speciale prijs (een strijkstok voor viool) op het “Kloster Schöntal International Violin Competition” in Duitsland. In 2014 won de jonge violist een 1e prijs en kreeg zij een beurs op het landelijk muziekconcours in Maasluis. In 2015 won ze de 3de prijs en ook een speciale prijs voor de beste uitvoering van een Belgische compositie op het “Concours International Arthur Grumiaux”. In 2016 ontving ze een prijs op het vioolconcours ‘Davina van Wely’ in Nederland. Momenteel is ze lid van de ENSEMBLE ESPERANZA, die bestaat uit beursstudenten van de International Academy of Music in Liechtenstein.

Bij Daniël Kramer werd zijn liefde voor muziek werd al op de muziekschool aangewakkerd door Kees Stikkers, inspirerend docent en groot kenner van de muziek van Bach. Van grote invloed zijn de lessen bij Ton Hartsuiker geweest, die hij op jonge leeftijd mocht ontvangen. Zijn masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam rondde hij af met onderscheiding bij docent Håkon AustbØ, die hem inwijdde in de geheimen van de pianistische verfijning en bezield musiceren. Verder hebben ontmoetingen met bv. Rudolf Jansen, Willem Brons, Murray Perahia en Claude Helffer (lessen in Parijs 1998-2003) hem gevormd. Daniel was talloze malen te horen op radio en tv, o.a. in DWDD, Tijd voor Max, Vrije geluiden en de Tiende van Tijl. Zijn kwaliteiten bleven ook tijdens wedstrijden niet onopgemerkt. Zo viel hij in de prijzen op het Prinses Christina Concours ’94 (nationale 1e prijs), het concorso Seghizzi ’08 (eerste prijs als duo met sopraan Sabine Wüthrich) en het concours Olivier Messiaen in Parijs ’07.

Komt u luisteren?
In verband met de corona-maatregelen geven we twee concerten van 45 minuten in plaats van één concert van een uur, zodat we alle liefhebbers gelegenheid kunnen bieden te komen luisteren. De concerten beginnen om 14.00 uur en om 15.30 uur. De Dorpskerk is geopend vanaf 13.45 uur en voor het tweede concert vanaf 15.15 uur.

Toegang: € 17,50 per persoon (incl. consumptie). Een abonnement voor vier concerten kost € 60,- (incl. vier consumpties). Meer info en reserveren van kaarten en/of abonnement, stuur een mail naar: info@jongemeesterswilp.nl
Aan de kassa betalen is ook mogelijk, maar i.v.m. corona alleen met pin.