Terug

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK)

Reserveer

Werkt de link om te reserveren niet? Klik dan hier

23.09.17

15.00 uur

16,00

Op 24 september speelt het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet een concert in de Dorpskerk Wilp.

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Het kwartet bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio, Bart, Tom en Jesse. De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en staat in 2016 in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast was het ensemble verantwoordelijk voor de totstandkoming en de organisatie van het succesvolle Nederlands Klarinetfestival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis. Een festival waar de klarinet in al zijn hoedanigheden, voor alle leeftijden en in alle mogelijke muziekstijlen te zien en te horen was. Allemaal pijlers van het NAKK.

Ook internationaal is het NAKK actief. Het ensemble maakte tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur, zoals Bulgarije en Portugal. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in de diverse gevarieerde programma’s. Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is, zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 en konden lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg.

Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

Reserveer

Werkt de link om te reserveren niet? Klik dan hier