Terug

Vleugel voor Dorpskerk

Januari 2017

Het cultuurpodium van de Dorpskerk Wilp kreeg in januari 2017 een eigen concertvleugel. De vleugel is in enkele jaren bij elkaar gespaard door giften van de dorpsbewoners. Het Delta Piano Trio wijdde het instrument op 12 februari in met een concert.

Met een grote schenking door de in december 2016 opgeheven Wilpse accordeonvereniging Advendo heeft de Dorpskerk Wilp het aankoopbedrag voor een concertvleugel rond kunnen krijgen. Naast giften van vele particulieren, schonken ook twee lokale koren, de stichting Wilp Staat Op en het Rabo Donatiefonds aanzienlijke bedragen.

De Stichting Behoud Dorpskerk Wilp biedt sinds 2013 de monumentale kerk aan als cultuurpodium. Met grote regelmaat vinden er concerten plaats vooral gericht op klassieke muziek. De kerk, met culturele ANBI-status, heeft de afgelopen jaren enkele renovaties ondergaan om hierop goed toegerust te zijn. Met de komst van de concertvleugel ziet de stichting een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Het is nu mogelijk meer concerten te programmeren waarin pianomuziek een rol speelt.

Het Delta Piano Trio zal op zondagmiddag 12 februari de vleugel voor het eerst in gebruik nemen. Het jonge ensemble speelt dan werken van Schumann, Haydn en de jonge Russische componist Lera Auerbach. Het concert is het derde uit de concertreeks van het initiatief Jonge Meesters Wilp dat jonge musici in de klassieke muziek helpt bij hun eerste stappen op het professionele pad. JMW biedt hiervoor startende musici een podium en een toegespitst coachingstraject. De voorbereidingen voor de concertserie 2017/2018 zijn in volle gang.