Terug

Vacatures

Dé plek voor cultuur, feesten en trouwen zoekt per 1 oktober 2017:
Nieuw ondernemend talent

Vrijwilligers-vacatures | Organisatie: Stichting Behoud Dorpskerk Wilp (SBDW) | Functie: Voorzitter, Podium Programmeur, Coördinator Verhuur en Medewerker PR & Marketing | Plaats: Wilp e.o. | Omvang: 4 – 8 uur per week

Dorpskerk Wilp heeft vanaf de dijk een prachtig uitzicht op de uiterwaarden van de IJssel en ontwikkelde zich sinds 2013 met een culturele ANBI-status tot een gerenommeerd, goed geoutilleerd en financieel gezond cultuurpodium. Maandelijks vinden er evenementen plaats, variërend van concerten tot workshops en lezingen die vele bezoekers trekken vanuit de Stedendriehoek, en daarbuiten. Daarnaast is de kerk – met een zeer rijke historie – een aantrekkelijke plek om te trouwen, een feest te geven en om zakelijke bijeenkomsten te houden. De inkomsten die de Stichting Behoud Dorpskerk Wilp genereert met verhuur zijn bestemd voor de instandhouding van het eeuwenoude monument.

In verband met uitbreiding van de organisatie en het verstrijken van de zittingstermijn van de voorzitter en enkele huidige bestuursleden, zoekt de SBDW een nieuw actief, enthousiast team voor de dagelijkse leiding.

Voorzitter Bestuur
Je bent het gezicht van de organisatie. Als spil schep je de voorwaarden voor het cultuurpodium en voor verhuur van de kerk. Je weet wat een enthousiast team van vrijwilligers nodig heeft. Je draagt samen met het dagelijks bestuur de algehele verantwoordelijkheid voor de Stichting Behoud Dorpskerk Wilp. Je bent in staat een maatschappelijke en financiële visie te ontwikkelen voor de komende jaren. Je geeft richting aan bestuurlijke vernieuwing. Je hebt een ondernemershart én het talent om anderen te enthousiasmeren, te adviseren en te coachen in hun werk.

Podium Programmeur
Je bent verantwoordelijk voor een aantrekkelijke culturele programmering. Je weet een gevarieerd aanbod voor verschillende doelgroepen te realiseren en je maakt de zakelijke afspraken met musici en kunstenaars. Je hebt oog voor lokale cultuurwensen. Je legt gemakkelijk contacten, je hebt financieel inzicht, kennis van klassieke muziek en een netwerk in de (regionale) culturele sector. Je werkt nauw samen met je collega PR & Marketing.

Coördinator Verhuur
Met zijn authentieke uitstraling en zijn uitstekende faciliteiten (de Romaanse ontvangstruimte met bar, een moderne keuken, nieuwe geluidsinstallatie, belichtingsmogelijkheden, goede parkeermogelijkheid, en verbintenissen met diverse cateringbedrijven) is de Dorpskerk Wilp een uitgelezen locatie om een bruiloft of een origineel bedrijfsfeest te vieren. Ook zakelijke netwerkbijeenkomsten zijn in trek. Jij zorgt ervoor dat de mogelijkheid van verhuur van de kerk als dé plek om een gaaf feest te geven bekender wordt en zet daarvoor de juiste middelen in. Tevens maak je financiële afspraken met huurders en coördineer je, samen met de gebouwbeheerder, organisatorische zaken.

Medewerker PR & Marketing
Jij weet hoe je de Dorpskerk Wilp op juiste wijze positioneert in de regio en hoe je bezoekers trekt voor de evenementen die plaatsvinden op het cultuurpodium. Via sociale media, perscontacten en digitale nieuwsbrieven weet jij het publiek te bereiken en over te halen te komen genieten van het rijke culturele aanbod. Je onderhoudt de website, coördineert de kaartverkoop en legt contacten met de optredende artiesten voor wat betreft de publiciteit. Je werkt nauw samen met de Podium Programmeur.

Wat biedt de Dorpskerk Wilp?
Een fijne werkplek in een landelijke omgeving en vlakbij Deventer en A1.
Samenwerking met een fantastisch vrijwilligersteam.
Een plek waar je je creativiteit en organisatietalent verder kunt ontplooien.
Een gerenommeerde, goed geoutilleerde en financieel gezonde organisatie met een professionele werkhouding. Een gedegen inwerkperiode.
Een historische plek waar eeuwenlang – en nog steeds – reuring is.
Je bouwt mee aan een plek die ertoe doet.

Geïnteresseerd?
Heb je belangstelling voor één van genoemde functies?
Je bent meer dan welkom! Voor meer informatie neem je nu per e-mail contact op met Freek Velthorst, freek@velthorst.com

Dorpskerk Wilp
dé plek voor organisatietalent