Terug

Geslaagd Spaans Diner

19 november 2019

WILP.- Vrijdagavond 16 november organiseerde stichting Wilp Staat Op een Spaans diner in de Dorpskerk in Wilp. Ruim 130 gasten genoten van de zevende editie van dit benefietdiner. De avond stond in het thema van Spanje, met Spaanse livemuziek, heerlijk Spaans eten en gedetailleerde Spaanse aankleding. De entree was €15,- per persoon en er konden vrije giften worden gedaan. De sfeer in de kerk maakte het geheel af. De avond leverde €920,- op, welke volledig naar het KWF Kankerbestrijding gaat. De drankomzet gaat naar het behoud van de kerk in Wilp.

Spaanse sferen
De sfeer in de kerk was bijna magisch. Drie lange tafels, aangekleed in de kleuren van de Spaanse vlag rood en geel, boden plek voor de ruim 130 gasten. Aan de muren prijkten platen van matadors (Spaanse stierenvechters, red.) en dames gehuld in flamengojurken. De muziek werd verzorgd door de groep Los Pajaritos. De in fleurige jurken gehulde dames vulden de kerk met de mooiste Spaanse klanken, zowel vocaal als instrumentaal. Tijdens het diner was het enthousiaste ensemble prettig op de achtergrond, maar na het dessert wist de band ook opzwepender te spelen. De gasten klapten vrolijk mee, de sfeer was gemoedelijk en warm.

De gerechten
De 130 gasten mochten genieten van de Spaanse keuken. Vooraf werd een Spaanse pasta met gedroogde ham, olijven en rode ui aan tafel geserveerd. Hierna volgde een buffet met patatas bravas en pincho moruno. Als dessert werd Tres Colores geserveerd met Likeur 43, sinaasappel, amandelkoekjes en hangop. De gasten waren vol lof over de Spaanse gerechten, geserveerd door De Kribbe in Wilp.

Behoud van de kerk
Naast het goede doel als KWF waar Wilp Staat Op zich voor in zet, was dit tevens een vruchtbare avond voor de Stichting Dorpskerk Wilp. Tijdens de avond werden de dranken geserveerd door heren en dames van ‘de Kruisvaarders’, voorheen een carnavalsvereniging uit het dorp. In ruil daarvoor ging de omzet van de dranken naar de stichting voor het behoud van de schitterende dorpskerk.

Wilp Staat Op: samen, samen en nog eens samen
Gerrit Kroes, (mede)oprichter van Wilp Staat Op, kijk terug op een geslaagde avond. ‘Geweldig om te zien hoeveel mensen er zijn gekomen. Ik zei het al in mijn openingswoordje: er konden simpelweg niet meer mensen in de kerk. Het eten was goed verzorgd en samen met de vele vrijwilligers mogen we trots zijn op wat we hier neerzetten. Samen. Het kan echt alleen samen!’