Culturele evenementen

De Dorpskerk Wilp is een originele locatie voor tal van evenementen. In ons programma-overzicht komt u concerten tegen, tentoonstellingen, workshops, lezingen, en diverse andere kunstvormen. De dorpskerk heeft de afgelopen jaren als intiem cultuurpodium een goede reputatie opgebouwd bij regionaal publiek en bij musici uit het gehele land. Met een neus voor nieuwe talenten, onderscheidt de programmering zich van vergelijkbare podia. Musici zijn heel tevreden over de manieren waarop zij worden gefaciliteerd.

Onder de noemer Wilpse lezingen biedt de Stichting Behoud Dorpskerk Wilp geïnteresseerden in de Stedendriehoek een podium voor gesprek en discussie over actuele thema’s op het snijvlak van maatschappij, ethiek en geloof. Aan de orde komen onderwerpen die maatschappelijk ter discussie staan en om stellingname vragen. Dat de bijeenkomsten in een kerkgebouw plaats vinden, betekent niet dat religie het enige vertrekpunt is voor meningsvorming en oordeel. De discussies zijn open maar niet waardevrij. Sprekers uit het verleden zijn o.a. mr. Sander Schimmelpenninck, prof.dr. Herman Wijffels en drs. Jan Terlouw.

De kerk, met een culturele ANBI-status heeft uitstekende en moderne faciliteiten. Er is een flexibel podium, een goede geluidsinstallatie, een buffet, een werkruimte voor catering, royaal sanitair, een garderobe faciliteit, kleedruimte en WIFI. De dorpsbewoners schonken de dorpskerk in 2017 een vleugel. Bij de kerk is ruime gratis parkeermogelijkheid. De zaal biedt plek aan 200 bezoekers. De mooie akoestiek van de dorpskerk wordt door vele musici en luisteraars als bijzonder ervaren.

Zoekt u een bijzondere, goed bereikbare plek in een landelijke omgeving voor uw evenement? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en tarieven.

Contact

Nederlands Blazersensemble

Bedrijfsfeest Piet Zoomers

Concert Remy van Kesteren

Champagne!

Workshop schermen

Remy van Kesteren

Schilderen bij avond

Nieuwe Muziekvrienden aan de IJssel

Workshop Yoga