Jonge Meesters Wilp

Gepassioneerd jong talent in een verrassende concertserie
Na een succesvolle eerste editie in 2016 presenteert Jonge Meesters Wilp komend seizoen 5 nieuwe bijzondere concerten in de Dorpskerk Wilp. Met recht bijzonder want deze concerten worden gegeven door jonge, klassiek geschoolde musici. De meesten komen uit het oosten van het land. Hen wordt een dijk van een podium geboden en u, bezoeker, laten we verwonderen. Karin Strobos (mezzosopraan) en Thomas Beijer (pianist, componist, schrijver) luiden de nieuwe reeks  in met een daverend optreden in Spaanse sferen.

Klassieke muziek, een belevenis!
Jonge Meesters Wilp biedt meer. De stichting heeft twee belangrijke doelen voor ogen. Allereerst willen wij een breed publiek laten kennis maken met het werk van jonge getalenteerde musici uit het oosten van het land. Klassieke muziek is voor jong en oud een belevenis. Elk seizoen bieden wij een serie van 5 verrassende zondagmiddagconcerten op een intiem podium.

Onze Werkplaats: coaching in cultureel ondernemerschap
En, Jonge Meesters Wilp heeft hart voor jonge talenten. Een loopbaan in de klassieke muziek is niet eenvoudig om te starten. Daarom bieden wij een zorgvuldig geselecteerde groep jonge musici naast een podium, een plek in onze Werkplaats.  Zij ontvangen daar professionele coaching in hun persoonlijke ontwikkeling. Hiermee leggen zij een fundament onder hun eerste bedrijfsplan als cultureel ondernemer. De grote professionele organisatie het GITP  is onze partner in de Werkplaats. In elke editie participeren andere projectpartners en musici. Dat maakt het boeiend voor het publiek en kunnen zo veel mogelijk jonge talenten profiteren van de Werkplaats. Bij de opening van elk seizoen laat Jonge Meesters Wilp de deelnemers en het publiek inspireren door een bekende musicus, ‘die zelf óók als jong talent is begonnen’.

Projectpartners
In het seizoen 2017-2018 werkt Jonge Meesters Wilp samen met het Prinses Christina Concours, ArtEZ Klassiek en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Deze projectpartners staan in deze eerste editie garant voor een interessante concertserie. Zij selecteren in hun eigen kweekvijvers – samen met JMW – kandidaten voor het coaching-programma.

Uw tickets
Een deel van de opbrengst uit de kaartverkoop van de concertreeks komt ten goede aan de persoonlijke ontwikkeling van getalenteerde klassiek geschoolde musici. Met de aankoop van uw abonnement of naar uw wens geselecteerde tickets geniet u dus van prachtige concerten nu – én in de toekomst – en steunt u jonge starters in de klassieke muziek.

Lees meer: www.jongemeesterswilp.nl

Dé plek voor cultuur, feesten en trouwen

Odayin Trio

Duo Brackman-LeCoultre

Karon Strobos

Thomas Beijer

Eke Simons en Konstantyn Napolov

Maxime Snaterse en Dirk Overbeek

Dirk Overbeek

Jonge Meesters '16-'17